Nechaj sa inšpirovať ďalším chutným receptom od Niki Rebs (https://nikirebs.com/). Tentokrát Ťa naučí pripraviť si vegánske satay s arašidovou omáčkou.
Vegánske jedlá proste zbožňujem. K tomuto som prišla úplne náhodne, kedy som nápad urobiť omáčku z arašidového masla dostala sama a až potom som sa mrkla na recepty a na postup, ako ju asi pripraviť. A tak som objavila recept na tento skvelé vegánske satay, ktoré určite musíte vyskúšať. Recept je jednoduchý na prípravu a ak máte kamošov vegánov, je to aj skvelé párty jedlo, ktorým ich určite potešíte.
Na 25-30 naplnených špajlí budete potrebovať:
- 1 červenú papriku, nakrájajte na malé kúsky
- 1 zelenú papriku, nakrájajte na malé kúsky
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 10 baby kukuričiek
- 6 väčších šampiňónov
- 1 kus tofu
- 30 cherry paradajok
Na marinádu budete potrebovať:
- šťavu z 1/2 limetky
- čerstvú koriandrovú vňať
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 ml kokosového mlieka kúpite TU
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL kari korenia
- 2 PL rastlinného cukru (kokosov, brezový) kúpite TU
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 čl soli
Na arašidovú omáčku budete potrebovať:
- 1/2 šálky (125 g) arašidového masla kúpite TU
- 1/4 šálky (60 ml) teplej vody
- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL kokosového cukru
- 1 malú čili papričku
- 2 PL limetkovej šťavy
- 1 1/2 PL nakrájaného zázvoru
- 1 PL nakrájaného cesnaku
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte spolu a pridajte všetky nakrájané ingrediencie (papriku, cibuľku, kukuričky, tofu…) Nechajte marínovať aspoň 30 min.
- Zatiaľ si pripravte arašidovú omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Marínovanú zeleninu a tofu napichnite na špajle a ugrilujte na miernom ohni z oboch strán.
- Podávajte s pripravenou arašidovou omáčkou, bude to dokonalé kombo.
Za fair-trade a veganfriendly ingrediencie ďakujem e-shopu https://ty-kokos.sk/
DOBRÚ CHUŤ!