Vegánske satay s arašidovou omáčkou

Nechaj sa inšpirovať ďalším chutným receptom od Niki Rebs (https://nikirebs.com/). Tentokrát Ťa naučí pripraviť si vegánske satay s arašidovou omáčkou.

Vegánske jedlá proste zbožňujem. K tomuto som prišla úplne náhodne, kedy som nápad urobiť omáčku z arašidového masla dostala sama a až potom som sa mrkla na recepty a na postup, ako ju asi pripraviť. A tak som objavila recept na tento skvelé vegánske satay, ktoré určite musíte vyskúšať. Recept je jednoduchý na prípravu a ak máte kamošov vegánov, je to aj skvelé párty jedlo, ktorým ich určite potešíte.

Na 25-30 naplnených špajlí budete potrebovať:

  • 1 červenú papriku, nakrájajte na malé kúsky
  • 1 zelenú papriku, nakrájajte na malé kúsky
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 10 baby kukuričiek
  • 6 väčších šampiňónov
  • 1 kus tofu
  • 30 cherry paradajok

Na marinádu budete potrebovať:

  • šťavu z 1/2 limetky
  • čerstvú koriandrovú vňať
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 ml kokosového mlieka kúpite TU
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL kari korenia
  • 2 PL rastlinného cukru (kokosov, brezový) kúpite TU
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 čl soli

Na arašidovú omáčku budete potrebovať:

  • 1/2 šálky (125 g) arašidového masla kúpite TU
  • 1/4 šálky (60 ml) teplej vody
  • 3  PL sójovej omáčky
  • 2  PL kokosového cukru
  • 1 malú čili papričku
  • 2  PL limetkovej šťavy
  • 1 1/2 PL nakrájaného zázvoru
  • 1  PL nakrájaného cesnaku

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte spolu a pridajte všetky nakrájané ingrediencie (papriku, cibuľku, kukuričky, tofu…) Nechajte marínovať aspoň 30 min.
  2. Zatiaľ si pripravte arašidovú omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  3. Marínovanú zeleninu a tofu napichnite na špajle a ugrilujte na miernom ohni z oboch strán.
  4. Podávajte s pripravenou arašidovou omáčkou, bude to dokonalé kombo.

Za fair-trade a veganfriendly ingrediencie ďakujem e-shopu https://ty-kokos.sk/

DOBRÚ CHUŤ!

Pridaj komentár