Kokosovo-limetková torta s mangom

Priprav si letnú kokosovo-limetkovú tortu s použitím kokosovej múky. Čo na to potrebuješ a ako ju spravíš sa dozvieš v tomto recepte od skvelej kuchárky Zuzkypečie.

Suroviny

CESTO:

KRÉM:

Postup

Rúru daj vyhriať na 150° a pusti sa do cesta. Vyšľahaj vajíčka s cukrom a štipkou soli do bledej peny. Potom pridaj všetky ostatné suroviny, ktoré idú do cesta a dobre premiešaj. Tým, že nepoužívaš pšeničnú múku, cesto sa správa inak a má konzistenciu keksíkového základu na cheesecake. Ty sa však nezľakneš a cesto vtlačíš do pripravenej formy s papierom na pečenie a pekne uhladíš povrch lyžicou. Dáš piecť cca na 50 min. s horúcim vzduchom. Pri tomto ceste nepomáha fígeľ so zapichnutým špáradlom, takže ho tak po trištvrte hodine sleduj a vyčíhaj moment, keď je zvrchu pekne zlatisté. Nezľakni sa, ak sa ti bude zdať trochu mokré alebo nedorobené. Upečené určite je, len má trochu inú konzistenciu ako to klasické. Cesto je hotovka!

Kým cesto chladne, máš dosť času urobiť jednoduchý krém zmiešaním ricotty, cukru a kôry a šťavy z jednej limetky. Teraz prichádza malý upgrade krému. 2/3 manga rozmixuj na kašu ponorným mixérom a do ricottovej zmesi z neho pridaj 4 lyžice. Zvyšnú 1/3 manga pokrájaj na malé kúsky a do zvyšného pyré vytlač šťavu z polovice limetky a všetko uzatvorené uskladni v chladničke.

Keď je cesto úplne vychladnuté, nechaj ho vo forme, poukladaj na neho kúsky manga a zalej krémom. Takto ho nechaj prikryté cez noc odpočívať v chladničke a pred podávaním daj navrch zvyšok mangového pyré a ozdob podľa vlastnej fantázie. Nečakaj ale nadýchané cestíčko ako babkina bublanina, ale skôr podobu s hipsta raw koláčmi. No ale máš na stole super zdravú mňamku, za ktorú sa ti tvoje bruško určite poďakuje.

 

Pridaj komentár